Öka din månadsinkomst – hitta nya karriärmöjligheter

Det finns olika sätt att öka sin månadsinkomst. Ett sätt är att överväga nya karriärmöjligheter och byta jobb. Att byta jobb innebär många gånger möjlighet att höja sin lön. Här kan du läsa några tips på hur du kan öka din månadsinkomst.

Redo för mer seniora uppdrag? ett sätt att få högre lön

Det går att få extra ersättning om du är beredd att axla en roll som ledare, chef eller seniora uppdrag. Är du nyfiken på ledarroller och seniora uppdrag kan du se alla lediga jobb här som kan ta karriären vidare. Det kan vara skrämmande att byta jobba och få mer ansvar. Samtidigt byter svenskar allt oftare jobb för att bland annat förbättra lönen men även arbetsvillkor.

Seniora uppdrag innebär ofta ett visst ledaransvar även om det inte innebär att vara lönesättande chef. Inom IT-sektorn finns det stor efterfrågan på arbetskraft med erfarenhet. Det gör att du kan få en bra förhandlingsposition kring lönen. Genom att byta jobb går det att få runt 12 % i löneökning om du exempelvis är ingenjör.

Möjlighet att byta karriär – ett nytt studiestöd

Vill du byta karriär helt kan du även kontrollera om omställningstudiestödet kan vara något för dig. Stödet riktar sig till den som väljer vill läsa en utbildning med syfte att stärka sin ställning på arbetsmarknaden. Det är ett mer förmånligt studiestöd med möjlighet att motsvara din nettoinkomst innan studier. Maxbeloppet är dock med lån och bidrag runt 21 000 kronor. Det är inte alla som beviljas det speciella studiestödet.

Kompetenshöjning kan generellt vara bra om du vill satsa på att ta nästa steg i karriären. Det finns många olika kurser att läsa vid universitetet som går att kombinera med studier. Andra alternativ kan vara Vuxenutbildning eller kurser hos privata utbildningsanordnare. Även kortare kurser kan leda till högre lön även hos samma arbetsgivare.