Så här kan du flytta billigare och smartare

Deposition om du ska hyra något, eller en rejäl slant som tas från sparkontot om du är köpare. För att inte tala om alla nya saker du måste köpa till ditt nya hem. Det kostar att flytta och desto längre sträcka du flyttar, ju dyrare blir det. Men eftersom det finns så många kostnader som är oundvikliga är det onödigt att lägga ner onödigt mycket pengar på själva flytten. Med lite smarta tips behöver flytten bara kosta några hundralappar.

Planera innan du flyttar

Packa ihop allt du äger, bär ner till flyttbilen, bär in i det nya boendet, packa upp – färdigt. Så brukar en vanlig flytt gå till, men det som saknas i denna ekvation är den tid det tar att packa, springa upp och ner, bära och packa upp. Bara för att upptäcka att du kanske inte får plats med allt du äger och måste slänga det. Gör därför en planering innan du flyttar. Var ska dina saker stå i din nya bostad? Måste du köpa något nytt eller göra dig av med något du äger?

Genom att planera innan flytten är det lättare att köpa rätt saker innan du verkligen behöver det. Det innebär att du kan få ett bättre pris än om du måste panikköpa. Samma sak gäller om du måste sälja saker, för det är lättare att vänta in rätt köpare om du inte behöver sälja till första bästa. Dessutom behöver du flyttbilen och eventuell inhyrd flytthjälp en kortare tid om du inte tar med dig en massa onödiga saker.

Använd dig av förråd

Visste du att det finns billiga förråd i Nyköping och andra stora städer som kan göra din flytt så mycket enklare och billigare? Genom att använda ett förråd kan du packa undan saker innan flyttdagen, för att sedan hämta upp dem på dagen då det är dags att ge dig av. Du kan i lugn och ro packa undan saker och ställa dem i förrådet, vilket innebär att du kan flytta i långsammare takt och slippa bo i ett flyttkaos. Dessutom är det smidigt för flyttfirman att bara plocka upp allt ur förrådet. Mindre av deras arbetstid innebär att du betalar mindre timtaxa.

Missa inte rutavdraget

Tid är pengar och därför kan det vara smart att hyra in en flyttfirma och en städfirma som klarar av flyttstädningen åt dig. Men det kostar ju en slant det med? Ja, det stämmer bra det. Men glöm inte att du får göra rutavdrag för hushållsnära tjänster och att det inkluderar flyttjänster. Det kan dra ner priset rejält och är i de allra flesta fall värt det.

Du slipper skrubba hela din gamla bostad själv och riskera att du faktiskt får göra om det igen. Istället låter du en firma som specialiserar sig på flyttstäd ta hand om det hela. Dessutom ser flyttfirman till att du och dina kompisar inte behöver bryta ryggarna av er genom att bära på fel sätt och du kan istället fokusera på att packa upp. En vinn-vinn med andra ord.