Spara pengar med rätt hemförsäkring

Hemförsäkringen är en av de försäkringar som alla rekommenderas att ha, oavsett boendesituation. Äger du din bostad ska du även ha en villaförsäkring eller bostadsrättsförsäkring, men om du hyr din bostad så räcker det med en hemförsäkring. Hemförsäkringen skyddar nämligen alla dina saker och dig själv på olika sätt. Den kan till exempel ersätta dig om du blir skadeståndsskyldig och måste betala för rättslig hjälp, om du råkar skada någon annans tillhörigheter eller om du är på resa och måste uppsöka sjukvården.

Genom att välja rätt hemförsäkring med ett fullgott skydd kan du spara mycket pengar när olyckan är framme. Men det är inte alltid nödvändigt att köpa den allra dyraste försäkringen, utan billigare försäkringar kan faktiskt ha tillräckligt bra skydd för det du vill använda den till. Huvudsaken är att hitta en försäkring som ger dig och ditt hem den nivå av skydd som behövs.

Välj en mer modern hemförsäkring

Hedvigs hemförsäkring är en rätt så ny hemförsäkring som har tagit marknaden med storm, tack vare deras nytänkande idéer och minst sagt uppseendeväckande reklamkampanjer. Deras affärsidé är att det ska vara lättare för kunderna att kontakta dem och att de inte ska försvåra i sin kontakt med kunden. Det ska vara enkelt att använda försäkringen och ett bra exempel på hur Hedvig försöker se till att det är just det syns i deras cykelförsäkringar. Hedvig har nämligen slopat kravet på en polisanmälan för att de ska ersätta en stulen cykel. Den bästa hemförsäkringen är den du kan använda för att faktiskt få ersättning, och det är något som Hedvig har förenklat.

Spara in på avgifter och bindningstider

Se upp med försäkringar som har långa bindningstider – för även om du alltid måste ha en hemförsäkring kan saker förändras fort. Du kanske flyttar ihop med någon och vill teckna en gemensam försäkring, eller så vill du helt enkelt ha en försäkring med ett mer omfattande skydd.

Hedvig är även det enda försäkringsbolaget i Sverige som inte har några bindningstider på sina försäkringar. Det innebär att du kan ha hemförsäkringen under den period som passar dig, för att sedan avsluta försäkringen eller byta till en annan utan extra kostnader. Ett problem med försäkringar är att det kan tillkomma olika avgifter, men med Hedvigs hemförsäkring betalar du aldrig något extra utöver premien.

Håll koll på ersättningstaket och självrisken

Nästan alla försäkringar kommer med en självrisk. Det är den summa du måste betala själv innan du kan få ersättning från försäkringen. Hedvigs hemförsäkring har en självrisk på 1500 kronor, vilket är en överkomlig summa eftersom deras ersättningstak är hela 100 000 kronor. Det innebär att om dina ägodelar måste ersättas eller repareras kan det göras upp till ett värde på 100 000 kronor. Har du ännu dyrare ägodelar än så kan du behöva teckna en tilläggsförsäkring, en mer omfattande försäkring eller en separat försäkring för dina dyraste saker.