När du ser ljuset

Människor trivs där det är ljust. Det kanske låter lite konstigt när du tänker på folk som tycker om att bo i de norra delarna av landet. Där du inte ser solen på flera veckor varje år. Men det gör ingenting, för du kan ha ljust omkring dig ändå. Belysning både utomhus och inne, helt vanliga lampor, är något som alla behöver. Vare sig du bor i norr eller söder.

Ljus är viktigt för ditt välbefinnande. Men lampor är så mycket mer än bara en hälsofråga. De är också viktiga för att du ska trivas med ditt hem. Det är en inredningsdetalj som kan göra stor skillnad. Därför gör de flesta vad de kan för att se ljuset riktigt ordentligt.

Belysning som gör nytta

Du behöver ljus för att kunna se vad du sysslar med. Sedan är det viktigt med lampor för att skapa stämning. Det bästa är när du kan variera dina ljuskällor, eller styrkan på lamporna. För det mesta fungerar det bäst med flera lampor i varje utrymme. På det sättet kan du välja vilka som ska vara tända, och därmed få till den atmosfär som passar just då. Här hittar du fina lampor för fönster.

Ljus är grunden för allt liv, det gäller för både människor, djur och växter. Det låter kanske lite dramatiskt, men så är ändå fallet. Ingen väljer att leva i mörker men ibland måste du påminnas om hur du ska sköta dina växter. Speciellt om du har lite mer exotiska varianter som är vana vid ett annat ljusmönster än det Sverige kan erbjuda. Aftonbladet tipsar om hur du förvandlar dina vanliga lampor till något speciellt för krukväxterna. 

Skapa atmosfär med få medel

Vissa personer bara älskar att hålla på och renovera eller fixa sitt hem. De tillbringar varje helg med att måla och slipa. Andra gör det för att spara pengar, men är ändå väldigt nöjda när de blir färdiga. Det är inte alltid du behöver så mycket för att skapa en trivsam atmosfär. Belysning är ett måste när du inreder din drömvilla.

En tanke, planer och en vilja att lyckas. Du väljer färger och tapeter. När väggar och golv är klara är det dags för möbler. Det kan hända att du valt dem först, men ändå sett till att göra allting klart innan de ställs in. Lampor är sedan något som du verkligen vill välja med omsorg. Du kanske börjar med en eller två som du är helt säker på att du vill ha. Sedan bygger du upp alla de ljuskällor du behöver i rummet steg för steg.